Smokey išče dom

Written by Katja Novak. Posted in Uncategorized

NAZAJ

15073410_1276055422466098_1972722050420818848_nNUJNO!
IZ SRCA VAS NAPROŠAM, DA PREBERITE!
Zgodba je o mucku, imenovanem Smokey. Ta muc res nima sreče. Nujno potrebuje mojo – tvojo – NAŠO pomoč!
Mesec dni nazaj je bil najden na parkirišču. Bil je na robu preživetja, shujšan in s šepavo tačko (to je zdaj odpravljeno). Našel ga je dober človek in ga nemudoma odpeljal k veterinarju. Diagnoza je bila, da je FIV pozitiven.
Za tiste, ki ne veste, ta virus pomeni mačji virus imunskega primanjkljaja. Po domače, virus, ki napada imunski sistem. Ko sem izvedela za diagnozo, sem rekla nič zato. Verjemite mi, Fiv je še najmanj, kar si želite, da vaš muc ima. Nikjer ni garancije, kaj vaš muc ima ali nima. Lahko ga 1000 cepite, ampak obstaja 2000 bolezni, ki so dedne in na tisoče tistih, ki so usodne in zanje ne obstaja cepivo. Vsak dan sem temu priča.
Z virusom FIV mačke normalno živijo!
Edina težava je, da je prenosljiv na druge mačke. Ta virus v okolju ne preživi dolgo, prenaša se s slino oziroma s telesnimi tekočinami. Ni prenosljiv na druge vrste živali ali ljudi.
Okužba s tem virusom se ne zdravi. Navkljub okužbi mački živijo dolgo in normalno življenje.
Naš mačkon Smokey je povsem običajen muc. Star je dobro leto dni, odkar je prišel v prave roke se je zredil iz 2 kg na 4 kg. Je zelo prijazen, a žalosten mucek. Žalosten zato, ker že PREDOLGO išče dobro in razumno osebo, ki bi ga sprejela v svoj dom.
Ne znam vam povedati koliko energije je že šlo v to, da bi Smokeyu našli dom…njegova zgodba je že obkrožila vso Slovenijo, ampak on še kar sameva.
Vsak se boji tega virusa, ki je povsem nenevaren, če se le človek malo informira. Edini pogoj tukaj je, da bo edini muc v gospodinstvu ali pa muc v spremstvu z drugim mucom, ki ta virus že ima v sebi.
Vse, kar moje srce vidi je ON, plavooki revež, ki ga je nekdo odvrgel in zdaj, ko bi bil že čas, da bi zapredel, je miselnost ljudi preveč zbodla njegova “hiba”. Ampak s to hibo on funkcionira, diha, živi, prede in si neskončno želi, da bi ga NEKDO razumel in IMEL RAD!

Več info dobite na tel št. 040/696-932 Katja
Pred oddajo bo tudi kastriran.
Smokey, srce… še malo potrpi in bo vse tvoje. Obljubim!

Hvala, da vam ni vseeno,
Društvo Glas živali

Podatki društva

Društvo Glas živali - Katja Novak
Šlandrov trg 3
3310 Žalec
IBAN SI56 6100 0000 5048 130 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Katja Novak
040 696 932
kattja.n@gmail.com

Donatorji