Ježek Kai

Written by Katja Novak. Posted in Uncategorized

NAZAJ

FB_IMG_1469385463179 Prijatelji živali, živjo :)

Ne, nisem kuža, mucek, glodavček, ptiček ali kaj podobnega, da bi iskal domek. Sem ježek, ki je v stresnem stanju želel prečkati cesto in so me dobre roke rešile koles avtomobila :)

Dva dni sem že na opazovanju društva Glas živali in pod njihovo oskrbo. Ker sami menijo, da imajo glede mene premalo znanja, sem dobil to čast, da so se povezali z veterino in primernimi institucijami, ki čuvajo name.

Prijatelji, vse to zaradi mene! :) in še ime sem dobil, ime mi je Kai.

Zaenkrat bivam v kopalnici, kjer imam nameščeno ležišče, umetno travico, dekico, če mi ne odgovarjajo hrupi imam večjo škatlico, kamor se lahko skrijem, mačji posip (kamor zelo rad kakam in lulam), hrano ter vodo.

Navkljub vsemu, to ni moje naravno okolje, zato me bodo zelo kmalu vrnili kamor spadam. Kakšen dan do dva sem še na opazovanju pri društvu, nato me vrnejo k moji materi, materi naravi.

Ker sem tukaj med vami le kratek čas, bi vam želel sporočiti, da bodite pazljivi na cesti, kamor moja vrsta živali zelo rada zahaja oz. le-to prečka. Nikomur od vas ne želimo nič slabega, zato vas v miru pozivam, da imejte oči, da vidite in srca, da čutite.

Med vami ljudmi mi je zelo lepo. Najbrž zato, ker sem imel to srečo, da sem spoznal prave.

Hvala, da ste prisluhnili moji zgodbi. Če koga od ježkov kdaj srečate, se prosim spomnite mojih besed. Oči naj vidijo preden je prepozno. Naša usoda je večkrat v vaših rokah, ne pozabite tega.

Rad vas imam!
Kai

Podatki društva

Društvo Glas živali - Katja Novak
Šlandrov trg 3
3310 Žalec
IBAN SI56 6100 0000 5048 130 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Katja Novak
040 696 932
kattja.n@gmail.com

Donatorji